Under denne kategori vil vi bringe historier, som på den ene eller anden måde bidrager til en positiv samfundsudvikling. Det kan være inden for cirkulær økonomi, tiltag mod madspild, offentligt-privat samarbejde eller noget helt fjerde.

Ligesom mange restauranter, supermarkeder og organisationer har fokus på at minimere madspild, har vi i DFD et fokus på at mindske vores tekstilaffald. De sidste 10 år har vi samarbejdet med Klaus Samsøe og Victoria Ladefoged. Klaus er oprindeligt medstifter af tøjmærket Samsøe & Samsøe, men i dag står han bag mærkerne Pullover og Leftover, hvor sidstnævnte er nye designs bestående af kasserede tekstiler fra DFD. Samarbejdet med Klaus dækker også over en række brugskunstartikler lavet af kasserede tekstiler, f.eks. træskibe med sejl af kasseret viskestykke. De brugsartikler produceres i et samarbejde med Kriminalforsorgen og de danske fængsler og arresthuse.

Samarbejdet med Victoria Ladefoged omfatter bl.a. vores populære muleposer lavet af viskestykker, men derudover har Victoria også været med til at lave en home collection bestående bl.a. af forklæder og æggevarmere. I sin butik Sort Slips / Hvidt Slips i det indre København sælger Victoria også kjoler og andre beklædningsgenstande lavet af vores kasserede tekstiler. Hendes kreationer har bl.a. været vist på catwalks i både Kina og Italien, og hun er stor fortaler for bæredygtig mode.

Følg med her, hvor vi løbende opdaterer bloggen med nye indlæg.